Wat draag jij op Koningsdag?

Het is bijna Koningsdag! Eén keer per jaar halen wij Nederlanders massaal onze oranje pronkstukken uit de kast om onze outfit ‘Koningsdagproof’ te maken: boa’s, glitterhoeden, oranje zonnebrillen… je kunt het zo gek niet bedenken! Leuk, zo’n nationale kleur, maar kan iedereen oranje dragen? En hoe zit het met rood, wit en blauw? Ik leg het je uit!

ROOD
Rood staat voor energie, leven, en kracht. Met het dragen van rode kleding geef je aan dat je lef hebt en dat je bereid bent je eigen spoor te trekken. Er zijn heel veel tinten rood, maar welke tint past bij jou? Het ‘goede’ rood zal bij jou als een natuurlijke make-up werken en het ‘verkeerde’ rood maakt dat je er pips uitziet, rimpels en kringen onder je ogen vallen nog meer op. Tip: Je kunt zelf jouw ‘goede’ tint rood vinden als je kijkt naar de kleur rood op je wangen als je in de kou hebt gefietst.

WIT
Wit wordt gezien als de kleur van onschuld, puurheid, vrede en reinheid. Wit is een kleur die beslist niet mag ontbreken in je garderobe! Het wit van je ogen vertelt welke tint wit jou het mooiste staat. De meeste mensen hebben niet een helder oogwit en dat is de reden dat een spierwit shirtje/blouse maar weinig vrouwen én mannen echt goed staat. Kijk eens diep in je ogen, is jouw oogwit helder wit of een meer gelig wit, roze wit, blauw wit of ivoor?

BLAUW
Blauw, de kleur van de lucht en de zee, en de lievelingskleur van veel mensen. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen en betrouwbaarheid. Een prima kleur dus in een zakelijke omgeving of voor een officiële gelegenheid. Vooral de combinatie van donkerblauw en wit kan heel chique staan! Donkerblauw of kobalt blauw gecombineerd met oranje is een perfecte kleurencombi voor Koningsdag! Koele types, zoals de zomer- en wintertypes, staan het mooist met de kleur blauw.

ORANJE
Oranje staat voor vrolijkheid en enthousiasme! Nu is het zo dat alle kleuren koel of warm kunnen zijn, behalve oranje. Oranje is altijd warm en daarom staat deze kleur ook niet iedereen. Oranje maakt je al snel bleek. De ‘warme’ types, zoals de lente- en herfsttypes, komen het beste weg met de kleur oranje. Maar uiteraard zijn er oplossingen als de kleur oranje je niet staat: Een oranje broek of rok kan natuurlijk altijd. Het oranje is dan niet direct naast je gezicht en maakt je hierdoor minder bleek. Mocht je toch heel graag een oranje shirt willen dragen, dan kun je dit het beste combineren met een shawl die jou wel heel mooi staat. Voor een wintertype is knaloranje mooi in combinatie met een zwarte of knalroze shawl. Een zomertype kan oranje goed combineren met roomwit, roze of donkerblauw.

Uiteraard zal onze Koningsdag outfit deels afhankelijk zijn van het weer. Een oranje maxi jurk met spaghettibandjes is prachtig, maar minder geschikt bij regenachtig en koud weer. Wel kun je er bijvoorbeeld een spijkerjasje over dragen. Laagjes zijn in deze tijd van het jaar immers altijd een goed idee. A

Fijne Koningsdag!