De sale is begonnen, en daar worden we altijd blij van! Maar pas op…. laat je niet verleiden tot miskopen!

Stel: je loopt door de stad en je wordt steeds aangetrokken door de borden met % korting. En dan ineens hangt dat kekke jasje daar, in de sale, mét 50 procent korting én nog 1 exemplaar in jouw maat. Je hart gaat sneller kloppen. Toch maar even passen… je staat voor de spiegel en vind het best aardig én het is nu voor de helft, hebben dus! Je koopt het, maar uiteindelijk draag je het weinig. Eigenlijk is het net niet helemaal jouw kleur en combineren blijkt best lastig met je nieuwe aanwinst. Jammer…., een miskoop! Herkenbaar? In deze blog geef ik je een aantal tips waarmee jij goed kunt slagen in de sale.

  • Maak vooraf een plan: bekijk je garderobe kritisch en bedenk wat nog mist of wat een mooie aanvulling zou kunnen zijn. Stel vooraf een budget vast, en houd je hier ook aan.
  • Koop je kleding in de juiste maat, niet te groot, maar ook niet te klein in de hoop dat je er na een paar weken lijnen wel in zult passen. Waarschijnlijk komt het dan ongedragen in de zak van Max terecht. Zonde toch?
  • Staar je niet blind op de maat van het kledingstuk, pas het aan en kijk wat het voor je doet. Is de pasvorm goed, zit de stof fijn? Blijf kritisch op wat je koopt, doe geen concessies, ook niet voor de prijs!
  • Vraag jezelf af of je ook de originele prijs voor het artikel had willen betalen. Nee? Koop het dan niet, waarschijnlijk blijft dit dan ook ongedragen in je kast hangen.
  • Bedenk of je met het nieuwe kledingstuk minimaal drie verschillende combinaties kunt maken met je bestaande garderobe.
  • Zoek je ergens iets bij, neem dit kledingstuk dan mee naar de winkel en pas het samen aan.
  • Shop eens in een winkel die normaal boven je budget zit.
  • Zoek naar basics zoals een jeans, een zwarte broek, een witte bloes of een leren jasje in een neutrale kleur dat je ook in de winter nog als ‘binnen jasje’ kunt dragen. Of, probeer een luxe sjaal in jouw goede kleuren te scoren, daar heb je altijd iets aan.
  • Kijk uit met trendgevoelige kledingstukken: trends zijn leuk, maar vind je dit volgend jaar ook nog leuk?

Tot slot: koop wat je nodig hebt, en koop datgene waar jij je mooi in voelt! Veel plezier met shoppen in de SALE!