Modetrends najaar/winter 2017 2018

Nu alweer nadenken over je winterkleding is misschien een beetje gek, want voor je gevoel heb je je zomerkleding amper gedragen deze zomer. Maar ja, feit is dat de nieuwe collecties alweer in de winkels hangen en ik vind het leuk om jullie alvast wat te vertellen over de modetrends voor komend najaar en winter. De mode voor herfst en winter 2017 2018 is glamourous, chic, soms wat frivool, maar bovenal heel erg draagbaar.

Qua kleur valt op dat er heel veel aardetinten te zien zijn zoals roodbruin, bruinoranje, koperbruine en karamelkleuren. Daarnaast veel grijs, donkerblauw en rood! Zowel felrood als de klassieker donkerrood.


Verder valt op dat de mode over het algemeen wat breder en wijder wordt bij de schouders en de mouwen. Er zijn nog steeds slim fit broeken te vinden, maar de broeken worden hoger in de taille en wijder in de pijpen.

Mouwen
Dan de mouwen, hier zie je veel nieuws: lintjes, strikjes, gerimpeld en pofmouwen. De pof kan bij de schouders zitten of ter hoogte van de polsen. Ook zien we veel wijd uitlopende mouwen.

Stoffen en prints
De stoffen zijn glamourous: fluweel, glansstoffen, leren jurkjes en rokken. Qua prints: dierenprints in alle varianten, bloemetjes, ruiten en retroprints. Veel ontwerpers hebben hun inspiratie gehaald uit het verre oosten. Dit is terug te zien aan de gebruikte stoffen en de op traditionele kleding gebaseerde jurken. Hier horen kleine kraagjes en opstaande kragen bij en glanzende stoffen met kleurrijke prints. De wijduitlopende mouw past hier ook goed bij. Dit najaar zien we ook nog veel denim: jasjes, blouses, jurken, tot hele broekpakken van denim. Al of niet versierd met borduursels. Ook corduroy (ribfluweel) is weer terug van weggeweest.

Rokken
Heb je het over rokken, dan kan alles:
Van vrouwelijke A-lijn rokken van tweed, zijden plooirokken tot kokerrokken van zachte stoffen of leer en feestelijke paillettenrokjes. Kies je voor opvallende prints, of juist een effen rok? Het aanbod in rokken is veelzijdig en biedt voor iedere smaak een geschikt exemplaar.

Schoenen
De schoenen zijn plat en breed, of elegant en vrouwelijk. Ze worden ook gemixt gedragen. Platte schoenen onder een elegante outfit en pumps onder sportieve kleding. Elegante pumps met een smalle hak en een retro-uitstraling of pumps met een hoge blokhak en plateauzolen. Schoenen zijn opvallend door contrasterende kleuren, combinaties van leer en stof, dessins, glitters en andere versieringen.

Samengevat kan ik zeggen dat het een heel divers aanbod van verschillende stijlen, kleuren en stoffen is. Alles kan en alles mag! Laat je inspireren door de foto’s en kies de stijl die bij je past!