Modetrend 2017: hoekige schouders

Modetrends, wat doet dat met ons? Eens in de zoveel tijd komt er een modetrend om de hoek kijken die het silhouette wat we tot dan toe gewend waren compleet onderuit haalt. Neem nou de skinny jeans. Het was, geloof ik, in 2005 toen we deze smalle broeken in het straatbeeld zagen. Ik zelf moest er behoorlijk aan wennen, en kon niet geloven dat ik zo’n broek ooit zou dragen. En zie hier.. ik heb niets anders in mijn kast liggen op dit moment dan de smalle exemplaren.

We doorlopen 5 stadia als er een nieuwe modetrend gelanceerd wordt:
1. Er is boosheid: Wat is dát? Waarom zou je dat doen?
2. Dan onverschilligheid: Doen jullie lekker wat jullie willen, ik haak hier af.
3. Gevolgd door nieuwsgierigheid: Wat is dat toch met al die smalle broekjes op straat?
4. Acceptatie: Eigenlijk ziet het er best oké uit als je het op de juiste manier draagt.
5. En tot slot lust: IK MOET DIT HEBBEN!!

En nu dus: schoudervullingen! Last seen in the eighties! Denk maar eens aan series zoals ‘Dynastie’en ‘Dallas. De term ‘schoudervulling’ onderstreepte de introductie van een modern en krachtiger silhouet voor vrouwen. Meer vrouwen vonden hun weg naar belangrijke posities in de zakenwereld en een brede schouderpartij was een blijk van macht: het oogde stoer en imponerend.
Het is misschien weer even wennen maar geen verspilde moeite if you do. Want, hoewel het soms beter is om sommige trends aan je voorbij te laten gaan, de grote schouder is een tendens die onderdeel gaat uitmaken van een niet te negeren verandering in het vrouwelijke silhouet. Een silhouet van spelen met proporties en volume. Let maar eens op!

Bijkomend voordeel: een hoekige schouderlijn laat je taille slanker en je borsten kleiner lijken. Dat dan wel weer!